2024. április 26. - Ervin

Új csodaszer reumára

Magyarországon csaknem 100 ezer embert érint a reumás betegségek egyik legsúlyosabb és legnagyobb fájdalmakkal járó változata: a sokízületi gyulladás, az RA. Az utóbbi években hatalmas áttörést értek el a kutatók ennek az egyelőre gyógyíthatatlan betegség
2007. augusztus 23. csütörtök 20:59 - Hírextra
Az RA egy olyan izületi, immunrendszeri betegség, amelynél a szervezet saját maga ellen fordul - mondta az adjunktus. A kórt kiválthatja a helytelen táplálkozás, kevés mozgás, stressz, valamilyen akut fertőzés (vírus, baktérium) és jelentkezhet szülést követően is. Bár a betegséget egyelőre nem tudják teljesen meggyógyítani, az új korszerű gyógyszereknek köszönhetően már tünetmentessé tehető - tette hozzá.

Az RA döntően a fiatal-középkorú, a 40-es éveikben járó nőket érinti, a betegek között háromszor annyian vannak, mint a férfiak. Egyelőre a tudósok nem tudják mi lehet ennek a pontos oka, de valószínűleg közrejátszik benne, hogy az immunrendszeri betegségek kialakulását gyakran befolyásolják hormonális tényezők.

A tapasztalatok szerint az RA már csecsemőkorban is megjelenhet és a gyermekek között is megtalálható. Ezért is fontos, hogy azokat a szakmai újdonságokat, amelyeket a nyáron, Barcelonában rendezett VIII. Európai Reumatológiai Tanács Konferenciáján bemutattak, Magyarországon is alkalmazzák - mondta az adjunktus.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását