2020. augusztus 8. - László

Sokan jönnek, keveset maradnak

Az idei év első felében 17,3 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 5 százalékkal több, mint a tavaly ugyanekkor. A magyar lakosság eközben csaknem 7,9 millió alkalommal utazott külföldre, ami 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
2007. augusztus 22. szerda 10:22 - Hírextra
2007. január-júniusban a külföldi látogatók 402 milliárd forintot költöttek Magyarországon, a külföldre látogató magyarok pedig 236 milliárd forintot költöttek el - derül ki a KSH szerdai tájékoztatójából.

A tavalyi adatokhoz képest 10 százalékkal nőtt az egy napra hazánkba látogatók száma, de körülbelül ugyanennyivel csökkent a több napot itt töltők száma is. Lengyelországból és Csehországból több mint egyötödével több turista érkezett, mint 2006 első félévében. A Nagy-Britanniából azonban 15 százalékkal kevesebben látogattak Magyarországra - írja a statisztikai hivatal.

Az egy napra látogatók kétötöde átutazó, negyede vásárló, a turisztikai célból érkezők aránya viszonylag alacsony, 18 százalék volt. Főleg a franciák és a hollandok vannak átutazóban az országban, turisztikai céllal többnyire Ausztriából és Szlovákiából érkeznek.

A külföldiek körében továbbra is Budapest és a Nyugat-Dunántúl a legnépszerűbb. A főváros látogatottsága 5, Nyugat-Dunántúlé 2 százalékkal nőtt az elmúlt időszakban - olvasható a KSH közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását