2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Magyar Gárda a kormány védelmét kéri Tom Lantossal szemben

A Magyar Gárda arra kéri az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét, hogy határolódjon el Tom Lantos szélsőséges kijelentéseitől - így reagált a Független Hírügynökségnek közleményében az egyesület.
2007. augusztus 17. péntek 08:07 - Hírextra
Az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke ugyanis csütörtökön azt mondta Budapesten: garantálja, hogy a Magyar Gárda egyetlen tagja sem kap soha beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. Emellett - mint mondta - egy listát is fog kérni az egyesület tagjairól, amit eljuttat az illetékeseknek.

A Magyar Gárda megütközéssel értesült a kijelentésekről és aggályosnak, valamint a magyar alkotmányba ütközőnek tartja az amerikai politikus azon szándékát, hogy az egyesülethez csatlakozni kívánókról listát szerezzen be. Véleményük szerint utoljára német nemzetiszocialista, majd ezt követően szovjet politikus avatkozott be ennyire magyar állampolgárok alkotmányos jogainak gyakorlásába. Ezért felszólítják a kormány illetékes szerveit, hogy minden eszközzel óvják meg a magyar demokrácia függetlenségét.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását