2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: állunk a Gripen bizottság elébe

A Fidesznek nincs takargatni valója - kommentálta a Gripen-vásárlás körülményeit vizsgáló kormányzati bizottság megalakulását Lázás János (Fidesz). Emlékeztetett arra, hogy pártja kérésére azt is megnézik, miért volt szükség 2003-ban jelentős többletkölts
2007. augusztus 14. kedd 16:48 - Hírextra
Ezért fenntartják azt a kívánságukat, hogy parlamenti vizsgálóbizottság is alakuljon az ügyben. De nézzék meg, hogy 1994-től kezdődően milyen koncepciók elképzelések voltak korszerű harci gépek beszerzésére, és mi vezetett a döntéshez - tette hozzá Lázár. Erre vonatkozóan már kért betekintést a dokumentumokba Szekeres Imre honvédelmi minisztertől, de még nem kapott választ.

Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a kormányzati vizsgálóbizottság vezetője kedden délelőtt elmondta: mostanra az összes iratot beszerezték, és eddig nem talált egyetlen iratot sem, amiből kiderülne, 2001. szeptemberében mi hangzott el a sorsdöntő nemzetbiztonsági kabineti ülésen. Nyoma csak annak van, hogy 25-30 perc múlva Orbán Viktor akkori miniszterelnök kimondta a Gripenek kiválasztásáról hozott döntést - mondta Vadai.

Ezzel kapcsolatban a Független Hírügynökség kérdésére Lázár János közölte: nem tudta, hogy már megszületett az ítélet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását