2024. május 19. - Ivó, Milán

Románia kiszárad

Az elmúlt évek árvizei után szárazság okoz gondot Romániában. Ennek oka a viszonylag meleg tél, és az utóbbi heteknek az átlagnál magasabb hőmérséklete. A szárazság tíz megyét érintett, a hatóságok egyes területek természeti csapás sújtotta övezetté nyilv
2007. május 14. hétfő 23:34 - Hírextra
Az esőzések hiányában országszerte számos forrás elapadt, a Duna vízhozama is felére csökkent. A szárazság főképp az ország déli részét érinti. Aggodalmuknak adtak hangot a mezőgazdasági termelők, mivel eső híján csőd fenyegeti vállalkozásaikat.

A Mezőgazdasági Minisztérium szerint eddig több mint 210 ezer hektár területet érintett a szárazság, aminek következménye a nagy mennyiségű búzaimport lesz valamint az élelmiszerek drágulása. A gazdasági miniszter szerint ugyanakkor a villamos áram ára is növekedhet, ugyanis a vízerőművek csökkent teljesítménye miatt kieső energiamennyiséget szénnel és földgázzal kell pótolni.

A Hotnews hírportál szerint, habár a bukaresti kormány ez évben jelentős támogatásokat nyújtott az öntözőrendszerek feljavításához, sok helyen ez nem történt meg, mivel ezeket a berendezéseket az évek során egyszerűen szétlopkodták.

Valeru Tabara ((valeriu tábörö)), a képviselőház mezőgazdasági bizottságának elnöke a NewsIn hírügynökségnek úgy vélekedett: a 2007-es év az elmúlt 25 esztendő legszárazabb periódusa lesz, ami igencsak megviseli majd a román mezőgazdaságot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását