2024. május 9. - Gergely

A magyaroknak nagy szíve van és segítőkész keze

24 milliárd forinttal a harmadik legnagyobb adományozó volt múlt évben Magyarország az új uniós államok közül - áll a pénteken közzétett úgynevezett Concord-jelentésben. A dokumentum, amelyet az európai civil szervezetek készítettek, azt vizsgálja, hogy a
2007. május 12. szombat 11:18 - Hírextra
A Hand Szövetség jelentését Kékesi Annamária a civil szervezet elnöke adta át Göncz Kinga külügyminiszternek pénteken.

A jelentés ajánlásokat is megfogalmaz, illetve elmarasztalja a régi tagállamokat, amiért nem teljesül saját vállalásuk, hogy az évtized végéig jelentősen növelik adományozó kedvüket - mondta el a Független Hírügynökségnek Sátor Balázs, a Hand Szövetség szóvivője.

A jelentés alapján a legadakozóbb EU-s tagállam Svédország, Luxemburg és Dánia. A dokumentum sok esetben kifogásolja, hogy olyan tételeket is adakozásnak számítanak a donor országok, mint a szegények államadósságának az elengedése. A jelentés több uniós ország adományozó kedvét kritizálja, egyebek mellett Németországot, Olaszországot és Portugáliát.

Magyarország majdnem megkétszerezte a harmadik világ országainak nyújtott adományait a 2003-as statisztikai adatokhoz képest, és ezzel Szlovéniával és Csehországgal azonos pénzösszeget fordítunk segélyezésre.Ugynakkor a dokumentum szerint Magyarországnak a civilek bevonásával kell kidolgoznia a nemzetközi fejlesztéseket tartalmazó stratégiát, munkatervben kell bemutatnia, hogy hogyan éri el az ország a kitűzött vállalásait, és biztosítania kell a lakosság pontos és gyors tájékoztatását az elköltött pénzösszegekről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását