2024. április 28. - Valéria

Wolfowitz bűnös

Bűnösnek találta a Világbank etikai bizottsága Paul Wolfowitz-ot, a szervezet elnökét. A testület szerint a pénzintézet elnöke megsértette a bank szabályait, amikor közbenjárt barátnője fizetésemelésének és előléptetésének ügyében - írta hétfő este intern
2007. május 8. kedd 15:04 - Hírextra
Eközben lemondott Wolfowitz egyik főtanácsadója is, aki szerint a Világbank elnöke körül kialakult botrányok lehetetlenné tették munkáját.

A Times szerint a pénzintézet 24 elnökségi tagjából heten közölték jelentésük megállapításait Wolfowitz-cal, de azt nem tudni, milyen büntetést kaphat a Világbank-elnök. Így azt sem tudni egyelőre, hogy az etikai bizottság kéri-e a Világbank elnökének távozását, vagy bizalmatlansági indítványt fogalmaznak meg ellene.

Eközben hétfőn lemondott Kevin Kellems, a világbanki elnök egyik főtanácsadója: indoklása szerint "a kialakult körülmények mellett nem tudja megfelelően ellátni munkáját." Kellems 2002 óta töltött be tanácsadói posztot Paul Wolfowitz oldalán, majd az amerikai alelnök, Dick Cheney szóvivőjeként is dolgozott, 2005 után lett a világbank-elnök főtanácsadója.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását