2024. május 17. - Paszkál

Viharkárok országszerte

1300 károsult és 100 millió forintos kár - ez a hétvégi vihar első mérlege, legalábbis a biztosítókhoz beérkezett kárjelentések alapján. Van, ahol csak cserepeket tört össze a vihar, de sok helyen pincék, lakások áztak be a hirtelen lezúdult esőtől. Szege
2007. május 8. kedd 10:19 - Hírextra
Csaknem 700 alkalommal riasztották a tűzoltókat, ez két és fél, háromszorosa egy normál időszaknak - mondta Dobson Tibor a katasztrófavédelem szóvivője.

A jégeső ellen még a tűzoltók sem tudtak mit tenni. Dolguk most már csak a biztosítóknak van. Szakmai szövetségükhöz kora délutánig beérkezett adatok szerint 1300-an jelentettek be kárt, azok összege 100 millió forint.

"Viharkároknál főleg a cserép és pala lecsúszások, törések miatt pár ezer forintos kárról lehet szó, ahol beázásokról van szó, ott akár több százezer forintos is lehet a nagyság"- mondta Flachner Tamás, a MABISZ munkatársa.

Attól függ, hogy mi volt az épületben. Volt olyan kecskeméti raktár, ahol bútorokat tároltak, káruk háromszáz ezer forint.

A biztosítók azt ígérik, hogy a károk felmérése után néhány héten belül fizetnek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását