2024. június 12. - Villő

Titokban tárgyal Olmert Abbásszal

Az utóbbi időszakban nyilvánosan bejelentett találkozókkal párhuzamosan titkos csatornákon keresztül is tárgyalást folytat egymással az izraeli miniszterelnök és a palesztin elnök keddi izraeli lapértesülés szerint.
2007. május 8. kedd 15:49 - Hírextra
A Háárec idézte az izraeli kormány miniszterét és név nélkül nyilatkozó más politikusokat, akik elmondták a napilapnak: Ehud Olmert kormányfő utalt előttük arra, hogy tárgyalás folyik közte és Mahmúd Abbász palesztin elnök között, s a nyáron "jelentős politikai haladást" vár.

A titkos tárgyalásokról nem derült ki sem az, hogy hol, sem pedig az, milyen szinten folynak, de a Háárec értesülései szerint államügyek szerepelnek a napirendjén, és nem pusztán bizalomerősítő lépések, mint például a palesztin területeken emelt úttorlaszok eltávolítása vagy a palesztinok mozgását megkönnyítő folyosók létesítése.

Az izraeli miniszterelnök szóvivője azt mondta, nem tud a háttérben folyó egyeztetésekről, egy közeli munkatársa pedig kijelentette: nem folynak titkos tárgyalások.

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter márciusi közel-keleti körútján jelentette be, hogy az izraeli kormányfő és a Palesztin Hatóság elnöke kéthetente megbeszéléseket fog tartani. Az első ilyen nyilvános egyeztetést április 15-én tartották Jeruzsálemben, azóta nem volt újabb Olmert-Abbász találkozó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását