2024. május 5. - Györgyi

Pásztor tereli tovább a VMSZ-t

Pásztor Istvánt választotta a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) közgyűlése a párt elnökévé a leköszönő Kasza József helyett, aki a jövőben a párt tiszteletbeli elnöke lesz
2007. május 5. szombat 23:56 - Hírextra
A párt rendkívüli tisztújító közgyűlését szombaton tartották Magyarkanizsán zárt ajtók mögött. A verseny előre lefutottnak volt tekinthető, mivel az elnöki tisztségre a VMSZ tanácsa Pásztor István elnökségi tagot, a vajdasági kormány gazdaságfejlesztési és privatizációs tárcájának vezetőjét javasolta, más jelölt nem volt.

A 250 tagú közgyűlésből 25 küldött a tanácskozás megkezdése után is állíthatott volna jelöltet, ám ez végül nem történt meg. Végül a közgyűlés Pásztort választotta meg a párt új elnökének, Kasza Józsefet pedig egyhangúlag tiszteletbeli elnökké nevezték ki.

Pásztor István a közgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a párt politikája marad a régi, viszont néhány dologban elengedhetetlen a változás, így a párt megkísérli megtalálni a közös hangot a másik két vajdasági magyar párttal, a civil szervezetekkel és az értelmiséggel.

Kasza József több mint 11 évig állt a VMSZ élén, amely a Vajdaságban a szerb radikálisok és demokraták után a harmadik legerősebbnek számító párt. Távozását a januári parlamenti választások után jelentette be, amelyen pártja az elvárásokon alul szerepelt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását