2024. április 28. - Valéria

Pécs fellebbez a lokátor ügyben

Pécs önkormányzata megfellebbezi a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátorra vonatkozó, a napokban kiadott építési engedélyét; erről határozott a város közgyűlése csütörtökön.
2007. május 4. péntek 08:18 - Hírextra
Az engedélyben ugyanis három olyan pont van, amely nem egyeztethető össze a város építési szabályzatával - indokolta a döntést Tasnádi Péter polgármester a közgyűlés szünetében újságíróknak. A szocialista politikus magyarázata szerint a HM engedélyének kiadása előtt elvi engedélyre lett volna szükség, továbbá problémák vannak a közművek tervezett kiépítésével és a helyszín közúti megközelíthetőségével is.

Révész Mária, a közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője erre reagálva azt mondta: ha a testület márciusban megszavazta volna az építkezés területére a változatási tilalmat, a város nem került volna abba a helyzetbe, hogy jogorvoslati úton próbálja megakadályozni a beruházást. Közölte, hogy a következő, május 10-i közgyűlésen a kérdést újra napirendre kívánják tűzni.

Vicze Csilla, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője a városháza előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján közölte, hogy a szervezet tagjai részt vesznek és felszólalnak a szombaton, Prágában rendezendő nemzetközi lokátorellenes demonstráción. A cseh fővárosban George Bush amerikai elnök június 5-i látogatása kapcsán hőlégballonos tüntetés is lesz, melyre szintén elutaznak.

A honvédelmi tárca a közelmúltban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az első fokú hatóságként eljáró HM építéshatósági osztálya kiadta a Tubes-hegyre tervezett katonai lokátor telepítésére vonatkozó első fokú építési engedélyt. Az engedély a Tubesen található honvédségi híradóobjektum korszerűsítésére, egyben a radarállomás telepítésére terjed ki, és az ügyfelek általi kézhezvételtől számított tizenötödik nap után válik jogerőssé, ha ez idő alatt senki nem fellebbez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását