2024. május 9. - Gergely

Gere-el csókja börtönt ér

Jaipur bírósága elrendelte Richard Gere őrizetbe vételét, mert videofelvétel alapján úgy ítélte meg, hogy a világhírű színművész közszeméremsértést követett el, amikor nemrég teátrális hévvel többször arcon csókolta Shilpa Shetty Bollywoodi színésznőt egy
2007. április 26. csütörtök 23:59 - Hírextra
A jaipuri bíróság egy helyi ügyvéd bejelentése alapján tette meg lépéseit. Richard Gere akár három hónap börtönbüntetést is kaphat, vagy súlyos pénzbírságot is kiszabhatnak rá, de akár mindkettő is megtörténhet, ha elítélik.

A bíróság Shilpa Shettyt is beidézte a május 5-re kitűzött tárgyalásra. Richard Gere jelenleg nem tartózkodik Indiában, de ha beteszi az országba a lábát, azonnal őrizetbe vehetik. Az amerikai színész hívő buddhista, a tibeti ügy elkötelezett támogatója, ezért gyakran látogat Észak-Indiába, hogy találkozzon a száműzetésbe kényszerült Dalai Lámával. Ezenkívül Gere ismert arról is, hogy gyakran adja nevét AIDS-ellenes programokhoz, rendezvényekhez.

Gere csókja hatalmas erkölcsi felháborodást keltett és tüntetéseket váltott ki India-szerte, hovatovább némelyek a két színművész halálát is követelték - a két színészt mintázó bábukat férfiak csoportjai több városban elégették és rugdalták -, bár a többség megelégedne a nyilvános bocsánatkéréssel.

Az indiai színésznő "túlreagálásnak" ítélte a felháborodást, és a tüntetőkről azt nyilatkozta, hogy akcióikkal lejáratják Indiát, hiszen - mint többször hangsúlyozta - semmi kivetnivalót nem talált a világsztár viselkedésében.

Az AIDS-ellenes rendezvény figyelemfelkeltő csókjelenete több ezer teherautósofőr előtt történt Új-Delhiben egy poros vásártéren. Az 58 évesen is sármos Richard Gere először kezet csókolt a gyönyörű indiai színésznőnek, majd többször arcon csókolta túljátszott szenvedéllyel, akár egy romantikus filmben. Aztán hindiül azt kiáltotta: "Kondom nélkül nincs szex!", s a tömeg egy emberként visszhangozta a figyelmeztetést.

Számos indiai kommentátor szomorúságát fejezte ki az ügy kapcsán, mondván, periférikus csoportok elefántot csinálnak a bolhából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását