2024. április 20. - Tivadar

Navracsics felépült és máris kritizál

Kudarc kudarc hátán - így jellemezte a Gyurcsány-kormány egy évét Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt pénteki budapesti országos választmányi ülésén. A kabinet nem irányítja Magyarországot, és nem ismeri ki magát a saját maga által okozott b
2007. április 20. péntek 19:25 - Hírextra
A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc alkalmatlan a miniszterelnöki pozícióra, a kormányzati politika pedig az elmúlt 17 évben példátlanul súlyos válságban van, a kormány hitelét vesztette a közéletben.

Az ellenzéki politikus úgy vélte, a miniszterelnök nem tudja iránytani saját kormányát, amely "koalíciós válságról koalíciós válságra bukdácsol", hiszen folyamatosak a viták az MSZP és az SZDSZ között, például a felsőoktatás privatizációjának ügyében. Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc a kormány személyzeti politikáját sem tudja irányítani, hiszen az egészségügyi miniszter lemondásának délelőttjén még azt jelentették be, hogy nem lesz változás a kormányban, míg most úgy tűnt el a környezetvédelmi miniszter, hogy le sem mondott. Hangsúlyozta: a kormányzati tevékenység nem koordinált, minden tárca a saját túléléséért küzd, és eközben nem múlik el úgy hét, hogy ne legyen botrány valamelyik kormányzati egységnél, legyen szó vasúti szárnyvonalak bezárásáról vagy a Demcsák-ügyről.

A frakcióvezető megjegyezte: Gyurcsány Ferenc eközben nem is a kormányzati munkával foglalkozik, hanem "azon kesereg, hogy ő egy meg nem értett zseni". Navracsics Tibor úgy vélte, hogy kudarcba fulladt a központi közigazgatás reformja és az egészségügyi reform. Arról is beszélt, hogy a kormány közvélemény előtti hitelvesztése - amelyet, mint mondta, közvélemény-kutatások bizonyítanak - nem csak az őszödi beszéd miatt következett be, hanem azért is, mert a kormány azóta sem tartja be ígéreteit. Kitért arra, hogy Gyurcsány Ferenc sportminiszterként létesítményeket ígért az úszó EB-re, ami nem valósult meg, így a sportdiplomácia közvéleménye sem nagyon akar hinni neki.

A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány ugyan mindig az ellenzéket támadja, mégis a Fidesz elképzeléseihez nyúl, mint például EU-s források felhasználását ellenőrző bizottság, vagy a most felvetett költségvetési intézmény esetében. Navracsics Tibor azt javasolta a kormánynak és Gyurcsány Ferencnek, hogy tekintsék át a Fidesz egy év alatt benyújtott javaslatait, ha kell, "pofozzák át" azokat, mert az egész országnak jobb lenne, ha ezeket az indítványokat követnék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2007. április 20. 20:11
Dilifelepnivel a zsebben könnyű kritizálni. De ki figyel oda?Talán a cellatársai.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását