2024. május 18. - Erik, Alexandra

Minden kordonbontó vállalja tettét

Valamennyi, a kordonbontásban érintett fideszes képviselő lemondott mentelmi jogáról - tájékoztatta az MTI-t a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Borbély Zoltán elmondta: a mintegy nyolcvan nyilatkozatot az ügyészség eljuttatta az ügyben eljárását ez időre felf
2007. április 20. péntek 19:57 - Hírextra
A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői február 2-án elbontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont, a rendőrség három nappal később a kordonbontásban résztvevőkkel szemben rendzavarás szabálysértése miatt tett feljelentést.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság még aznap közölte, hogy jelenlegi formájában elbírálásra alkalmatlan a rendőrség feljelentése, mert abban nincs pontosan megjelölve a feljelentettek köre és a tényállás; és elrendelte a feljelentés kiegészítését.

A BRFK február 16-án juttatta el feljelentés-kiegészítését a bíróságra. A bíróság akkori közlése szerint a rendőrség rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, volt miniszterelnök, Deutsch-Für Tamás, a pártelnök kabinetfőnöke, Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója, Kövér László választmányi elnök, valamint a kordonbontásban aktívan résztvevő képviselőtársaikkal szemben tett feljelentést.

A bírósági eljárást akkor a PKKB-n felfüggesztették és a bíróság a Legfőbb Ügyészséghez fordult az országgyűlési képviselők mentelmi jogát illetően és ezért kereste meg az ügyészség a képviselőket - idézte fel Borbély Zoltán. Hozzátette: valamennyi érintett parlamenti és európai parlamenti képviselő lemondott mentelmi jogáról. Borbély Zoltán kitért arra is, hogy szabálysértési eljárásban a képviselőknek lehetőségük van lemondani mentelmi jogukról és mivel ezt megtették, ezért nincs szükség arra, hogy ez az Országgyűlés mentelmi bizottsága elé kerüljön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását