2024. április 25. - Márk

Szomorú ünnep a Föld Napja

Négy belvárosi helyszínen, négy különböző stílusú programsorozattal várják a szervezők a vasárnapi Föld Napja résztvevőit Budapesten. Az eseményeket rendező civil szervezetek a művészet, a tudomány, a sport és érdekesnek ígérkező felvilágosító tájékoztató
2007. április 19. csütörtök 19:13 - Hírextra
"Az aktuálisan felszínen lévő környezetvédelmi témák egyike a éghajlatváltozás, mely hatással van minden földi tényezőre - kötelességünk közösen fellépni a probléma megismertetése és a megoldási lehetőségek bemutatása érdekében" - fogalmazta meg a rendezők közös szándékát a Bárdos Deák Ágnes, az egyik szervező.

Hozzátette: a Városháza parkban, a Gödör Klubban, a Merlin Színházban és a nagyszabású kerékpáros felvonulást szervező Critical Mass városi helyszínein mindenhol elsősorban a klímaváltozás fontosságát akarják hangsúlyozni. A délelőttől késő estig tartó programok közül a legnagyobb helyszínen, a Városháza parkban többek között a Magyar Kerékpáros Klub a BKV-val tart közös akciót, amelyen - buszfestéssel, videofilmekkel, vetélkedőkkel - népszerűsítik a közösségi közlekedést és a kerékpározást.

Ugyanott konferenciák, előadások is lesznek a témában, sőt a Magyar Természetvédők Szövetségének vezetésével egy klímaváltozással kapcsolatos, politikusoknak címzett kampánysorozat is kezdetét veszi. A helyszínen a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium is helyet kap saját programjával. Mintegy 30-50 ezer embert várnak a Critical Mass kerékpáros szervezet immáron negyedik fővárosi rendezvényére, amelynek résztvevői vasárnap 16 órakor rajtolnak az Újpesti rakpartról - közölte Kürti Gábor, a szervezet egyik vezetője, aki hangsúlyozta: a rendőrök mellett 350 önkéntes is segíti a kerékpáros felvonulást, amely a rakpartról a Petőfi híd, a Budai alsó rakpart, Döbrentei tér , Krisztina tér, Alagút, Lánchíd, Andrássy út érintésével a Városligeti rétnél ér véget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását