2024. április 25. - Márk

Beadványáradat népszavazás ellen

Százharminc kifogás érkezett nyáron az Alkotmánybírósághoz a népszavazási kezdeményezések kapcsán. Ezekről az indítványokról az AB-nek soron kívül kell döntenie, így a testület belátható ideig mással sem tud foglalkozni, csak ezekkel - írja a lap.
2007. augusztus 22. szerda 08:24 - Hírextra
A népszavazási kezdeményezések egy részét többen is megtámadták. A tandíj visszavonását célzó kezdeményezést például tizenöten kifogásolják. A Fidesz és a KDNP másik öt kezdeményezését is sokan támadják. A vizitdíjról és a kórházi napidíjról, a kórház-privatizáció, illetve a patikán kívüli gyógyszerárusítás tilalmáról, valamint a családi gazdálkodók termőföldre vonatkozó elővásárlási jogáról szóló kérdések ellen több mint negyvenen kezdeményeztek jogorvoslatot. A másik oldal sem tétlenkedik: Kálmán László nyelvész kérdései ellen is negyven kifogás érkezett - írja a lap.

Az alkotmánybírák eddig népszavazási ügyekben többnyire hatvan napon belül döntöttek. Ezt most valószínűleg nem tudják majd tartani, októbernél előbb várhatóan nem születnek határozatok. Ha az Ab a választási bizottságéval egyező tartalmú döntéseket hoz, megkezdődhet az aláírásgyűjtés. Ellenkező esetben ismét az OVB-hez kerül a labda.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását