2024. május 6. - Ivett, Frida

Zérótoleranciát a gyűlöletkeltés ellen

A gyűlöletkeltéssel, a kirekesztéssel szemben zéró toleranciát hirdető kiáltvány aláírására kérte az Országgyűlés tagjait a miniszterelnök a parlamentben napirend előtti beszédében hétfőn, a holokauszt emléknapon.
2007. április 16. hétfő 14:04 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc ismertette a kiáltvány szövegét, amellyel az aláírók kimondják, hogy nem vállalnak közösséget szélsőséges egyénekkel és csoportokkal, elhatárolódnak az antiszemita és a rasszista megnyilvánulások minden formájától, és semmilyen formában nem támogatják azokat, akik erősítik a gyűlöletkeltést, a kirekesztést és a bűnbakkereső agressziót.

"A zéró tolerancia elvét hirdetjük meg mindazokkal szemben, akik gondolataikkal, szavaikkal és cselekedetekkel kirekesztenek, gyűlöletet szítanak, és akik vallási, faji, származási vagy nemi alapon különbséget tesznek ember és ember, magyar és magyar között" - fogalmazott a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc felszólalása alatt a Fidesz és a KDNP képviselői, 2006. október 9-e óta először, nem hagyták el az üléstermet.

A Fidesz és a KDNP nem vonult ki az ülésteremből Gyurcsány Ferenc "Közös tragédiánk: a holokauszt" című beszéde alatt hétfőn a parlamentben, ahogy ezt tavaly október 9-e óta ezt a kormányfő minden felszólalásánál megtették. Akkor a kivonulást azzal indokolták, hogy Gyurcsány Ferencet nem kívánatos személynek tartják a politikában, ezért semmilyen módon nem kívánnak vele együttműködni. A miniszterelnök beszédei alatt ettől kezdve csak a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője maradt az ülésteremben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását