2024. május 7. - Gizella

800 forint lesz a vizitdíj?

A kormány a vizitdíj mértékének emelését is tervezi, amely szerint jövőre 500, 2009-től pedig 800 forintot kellene fizetni alkalmanként a betegeknek - írja a Magyar Nemezet. A Pénzügyminisztérium a Fidesz népszavazási kérdését kicselezné.
2007. április 14. szombat 12:29 - Hírextra
Költségvetési módosító javaslatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium a parlamentnek arról, hogy a vizitdíj ezentúl az egészségügyi szolgáltatók mindenkori éves költségvetésében szerepeljen a bevételi oldalon.

A lap szocialista körökből származó információi szerint azért van szükség a módosításra, pontosabban a vizitdíj beépítésére a mindenkori költségvetésbe, mert a koalíció attól tart, hogy az Országos Választási Bizottság döntései ellenére az Alkotmánybíróság mégis helyt ad majd a Fidesz vizitdíjjal kapcsolatos beadványának, és ezek után lehet népszavazást tartani erről a kérdésről is. A kormányzat ezt a helyzetet szeretné megelőzni azzal, hogy a költségvetés módosításával annak részévé tenné a vizitdíjat.

A Magyar Nemzet információi szerint a kormány a vizitdíj mértékének emelését is tervezi: a 300 forintos összeget jövőre 500, 2009-ben pedig 800 forintra emelnék, ezzel is gyarapítva a költségvetés bevételi oldalát. A PM szóvivője ugyanakkor azt állította: később sem emelkedik a díj.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását