2024. április 20. - Tivadar

Megint igazgató lesz Aba Botond

A BKV tavaly menesztett vezérigazgatója, a közlekedési vállalat regionális közlekedési irodáinak újonnan létrejövő hálózatának irányításáért felel majd.
2007. április 13. péntek 13:26 - Hírextra
Április 16-tól Aba Botond, a BKV év végén menesztett vezérigazgatója veszi át a regionális közlekedési irodák újonnan létrejövő hálózatának irányítását - tudta meg az Index.

Az irodákat azért hozták létre, hogy működtetni lehessen egy többszereplős, tehát magáncégekkel is számoló országos közlekedési rendszert. Eleinte adatokat gyűjtenek a régiók személyszállításáról, vagyis elsősorban a MÁV és a helyi buszok járatairól, utasaik számáról, és a decemberben életbe lépő menetrend készítésekor már egyeztetik és koordinálják a közlekedési társaságok működését.

A jövőben a GKM nevében az irodák rendelik meg a szolgáltatásokat, vagyis itt dől majd el, mely járatokat támogatja az állam. A 2008 decemberében megjelenő 2009-es menetrendek már így készülnének, de az is lehet, hogy csak néhány régióban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását