2024. május 4. - Mónika, Flórián

Eörsi a liberálisok frakcióvezetője

Eörsi Mátyást választották meg az SZDSZ frakcióvezetőjének - tudta meg az MTI a liberális párt péntek reggeli frakcióülését követően. A hírt hamarosan sajtótájékoztatón jelentik be hivatalosan.
2007. április 13. péntek 09:58 - Hírextra
Eörsi Mátyás - aki Kuncze Gábort váltja a frakcióvezetői tisztségben - azt mondta: lendületes, látványos parlamenti munkára készül.

Kóka János elmondta: a 17 érvényes szavazatból Eörsi Mátyásra 16-an, Gusztos Péterre 15-en voksoltak. Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: számít Eörsi Mátyás nemzetközi tapasztalatára, hiszen a politikus 2001 óta vezeti az Európai Liberális Frakciót. A 31 éves Gusztos Péterrel kapcsolatban kiemelte a fiatalok szerepvállalásának fontosságát. A liberális pártelnök hangsúlyozta: az új frakcióvezetés rendkívüli feladatot kapott, a politikai vitában következetességet, a megoldáskeresésben pedig kompromisszumkészséget várnak el.

Legfőbb elvárásunk feléjük, hogy képviseljék a liberális programot és színvonalas szakmai munka folyjon irányításuk alatt a parlamenti bizottságokban - mondta Kóka János, hozzátéve, hogy mindig minden plenáris ülésen világosan meg kell jeleníteni a liberális programot. Hozzátette: a liberálisok azt várják a kormánytól, hogy világos reformmenetrendet tervezzen meg és hajtson végre, a frakciótól pedig azt, következetesen képviselje a reformpolitikáját.

Eörsi Mátyás a pénteki sajtótájékozatón azt mondta: tisztában van azzal, hogy eddigi politikai pályafutása legnagyobb kihívása elé néz. A párt újonnan megválasztott frakcióvezetője szerint ha az SZDSZ álláspontja eltér majd a koalíciós partnerétől, akkor a parlamenti frakció is azt képviseli majd és aszerint szavaz. Eörsi Mátyás a nyitottság fontosságát is hangsúlyozta és azt mondta, hogy nemcsak a liberálisok, hanem az egész ország érdekeit szeretné képviselni a frakció élén.

Gusztos Péter, Pető Ivántól veszi át az általános frakcióvezető-helyettesi feladatokat. Gusztos szerint frakcióvezető-helyettessé választása azt is jelzi, hogy az "SZDSZ fiatalokra nyitott párt, amely örömmel látja soraiban azokat a fitalaokat, akik dolgozni akarnak a magyar liberális párt sikeréért."

A sajtótájékoztatón mindannyian elismeréssel beszéltek az április 2-án lemondott előző frakcióvezetés munkájáról, és köszönetet mondtak a posztjáról távozott Kuncze Gábornak és Pető Ivánnak.
Forrás: MTI/Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását