2024. április 25. - Márk

Konferencia az esélyegyenlőségért

"Egyenlő esélyek - esélyek az egyenlőségre" címmel tartanak kétnapos konferenciát spanyol, portugál, olasz és magyar civil szervezetek a hátrányos helyzetű emberek társadalmi integrációjáról.
2007. április 12. csütörtök 20:37 - Hírextra
Göncz Árpádné, a Kézenfogva Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a konferencia elsődleges célja a partnerszervezetek közötti tapasztalatcsere. Majd hozzátette, ezek ismeretében tudnak a különböző alapítványok, egyesületek még eredményesebben segíteni a fogyatékossággal élő embereknek.

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter úttörőknek nevezte azokat a magyar civil szervezeteket, melyeknek többsége a rendszerváltás óta önerőből és európai forrásból is merítettek a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javításért. A szakminiszter elmondta, ugyanakkor ki kell építeni egy komplex ellátó rendszert, amihez meg kell teremteni a törvényi feltételeket. A szaktárcának célzott és személyre szóló megoldásokat kell kidolgoznia a megváltozott munkaképességűek számára, tette hozzá Kiss Péter.

A kétnapos budapesti konferencián az olasz, spanyol, portugál és magyar civil partnerszervezetek javaslattételei között szerepel, hogy a civil szervezetek vonják szorosabbra az állami-önkormányzati szervekkel a partneri együttműködést a hátrányos helyzetű emberek megsegítésért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását