2024. április 25. - Márk

Kolumbiát elnyomta Dél-Amerika

A Kolumbiai Labdarúgó Szövetség (FCF) szerdán visszavonta a 2014-es világbajnokságra benyújtott pályázatát, így egyedül Brazília maradt versenyben a rendezésért. Ezt az FCF egyik bennfentese árulta el a Reuters brit hírügynökségnek, hozzátéve, hogy levélb
2007. április 12. csütörtök 15:54 - Hírextra
A 2014-es vb-t a FIFA rotációs elvének megfelelően Dél-Amerikában rendezik. A 2003-as voksoláskor a szubkontinens országai egyöntetűen támogatták Brazíliát, mint egyetlen kandidálót, időközben azonban a kolumbiaiak is jelezték: őket is érdekelné az esemény, sőt, hivatalosan jelentkeztek is.

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség tagállamai ugyanakkor tavaly decemberben újra úgy határoztak, hogy Brazília pályázatát támogatják a 2014-es világbajnokság megrendezésével kapcsolatban, így a másik kandidáló, Kolumbia gyakorlatilag magára maradt, s valószínűleg ezért döntött most a visszalépés mellett.

A FIFA jövő novemberben jelöli ki a nyolc év múlva sorra kerülő vb helyszínét. 2010-ben a Dél-afrikai Köztársaság lesz a házigazda.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását