2023. június 6. - Norbert, Cintia

Janukovics idő előtt is kész megmérkőzni

Viktor Janukovics ukrán korményfő csütörtökön jelezte, hogy kész részt venni a Viktor Juscsenko elnök szorgalmazta előrehozott választásokon.
2007. április 12. csütörtök 18:40 - Hírextra
Az ukrán államfő április másodikán elnöki rendelettel feloszlatta a kijevi parlamentet és új választásokat írt ki, amit a miniszterelnök és pártja alkotmányellenesnek minősített, és szembeszállt az elnökkel. Janukovics újságírók előtt kijelentette, hogy akkor is részt vesznek az előrehozott választásokon, ha az alkotmánybíróság az elnök rendeletét alkotámányellenesnek nyilvánítja. A testület a tervek szerint jövőhéten döntene a politikai krízist kiváltó rendeletről.

A Nyugat-barát Juscsenko és a Moszkva támogatását élvező Janukovics a 2004-es narancsos forradalom óta küzd a hatalomért. Juscsenko akkor hatalomra került, de a 2006-os parlamenti választásokat már Janukovics nyerte és koalíciós kormányt hozott létre. A választások után a 450 fős parlamentben 250 helyet szerzett meg a koalíció, és Juscsenko szerint további képviselőket próbál az oldalára csábítani csak azért, hogy elérve a kétharmados többséget meg tudják változtatni az alkotmányt - benne jelentősen gyengítve az államfői pozíciót.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását