2024. május 16. - Mózes, Botond

Mehmet Karcsi még mindig csak törökül beszél, de egyre felszabadultabb

Nem érez elutasítást Mehmet részéről, és biztos benne, hogy ugyanolyan jó lesz a kapcsolatuk, mint mielőtt elvitték - mondta a Független Hírügynökségnek Papp Edina, az elrabolt, majd három év után vasárnap hazahozott Mehmet Karcsi édesanyja. A 10 éves kis
2007. április 10. kedd 17:22 - Hírextra
A 3 év alatt, amíg Karcsi Törökországban édesapjával volt, szegedi édesanyja új lakásba költözött és még egy kisfiúnak adott életet. A féltestvérek vasárnap találkoztak először, de a 2 éves Bence már rajong a bátyjáért - mondta az édesanya. Mehmet még egyelőre közömbös, de már feladta öccsére a cipőt és mindent megtesz, ami segítséget kérnek tőle - tette hozzá. Papp Edina elmondta azt is: az új lakásban külön szoba várta Mehmetet, de a kisfiú azt kérte: hadd aludhasson vele.

Mehmet Karcsit 2004. nyaráig magyar édesanyja nevelte, de 2004. július 11-én a kisfiú édesapja láthatásra vitte el, ahonnan nem vitte haza, hanem hamis útlevéllel Törökországba csempészte. Mind a magyar, mind a török bíróság úgy ítélt, hogy a magyar édesanyáé a felügyeleti jog. 3 évig azonban nem találták a férfit. Másfél hónapja az ügyet felkaroló Egymásért Egy-Másért Alapítvány felajánlott 4000 eurós (körülbelül 1 millió forint) nyomravezetői díjat, aminek hallatán jelentkezett két török állampolgár, akik végül 5000 euróért elárulták, hol van a gyerek.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását