2024. május 10. - Ármin, Pálma

Szili kiegyezne és finomra hangolna

Új kiegyezésre lenne szükség Magyarországon - hangoztatta csütörtökön Szombathelyen Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke egy civil szervezet által rendezett közéleti konferencián tartott előadásában.
2007. április 5. csütörtök 18:12 - Hírextra
Szili Katalin azt mondta, az új belső kiegyezést olyan témák kapcsán kellene megtalálni, amelyek jelenleg az ország nagy kérdéseit jelentik. Szavai szerint az elmúlt másfél évtized alatt Magyarországon annyi változás történt, ami bármely más demokráciában 40-50 év alatt szokott. Az Országgyűlés elnöke szerint az új, nem csupán politikai kiegyezést jelentő együttműködés azon múlhat, tudunk-e szemléletet váltani, képesek vagyunk-e Magyarországon "kompromisszum kultúrát teremteni".

"Mondhatom azt, hogy kiforgattuk a világot a sarkából (...) és mondhatom azt is, hogy mindezt együttes erővel tettük, mindenkinek benne van ebben a téglája" - fűzte hozzá. A házelnök hangsúlyozta: az ország eljutott odáig, hogy a politikai és gazdasági rendszerválást követően el kell kezdeni gondolkodni azon, miként lehet a "finomhangolásokat" elvégezni.

Ha körülnézünk, látjuk, a közigazgatásban, az egészségügyben szükséges volt lépni, és tudjuk azt is, hogy az oktatásban, valamint az államháztartás területén is lépésekre van szükség - mondta Szili Katalin.

Szili Katalin azt mondta, a vidék Magyarországán a civil szervezetek például olyan szereplők, amelyek sokat tesznek azért, hogy legyenek közös pontok az együttműködés felé. Úgy vélte, Vas megyében ilyen közös pont lehet a közlekedés, az infrastruktúra fejlesztésének kérdése, valamint a felsőoktatás integrált, a gazdaság igényeit kiszolgáló fejlesztése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását