2024. április 27. - Zita

Megzavarták a kommunistákat április 4-én

Három embert előállított a rendőrség a Magyar Kommunista Munkáspárt (MKP) szerdai, 1945. április 4-re emlékező rendezvényén a budapesti Szabadság téren.
2007. április 4. szerda 15:50 - Hírextra
A MKP mintegy 100, többnyire idős szimpatizánsának békés emlékezésére legalább 50 rendőr vigyázott a helyszínen, ahol a második világháborúban elhunyt szovjet katonák tiszteletére állított emlékművet részlegesen újabb két kordonnal kerítette el a rendőrség. A mostani megemlékezés előtt a Jobbik egy ismert aktivistája - az MTI-nek elmondottak szerint "szigorúan magánemberként" - egy doboz tojással várakozott a helyszínen. A férfi, akit a rendőrök többször is igazoltattak, újságírókkal közölte: "húsvéti ajándékként" akarja a tojásokat odaadni a kommunista párt emlékezőinek.

A párt rendezvénye közben a férfi a szimpatizánsok felé vette az irányt, majd a doboz tojással megállt előttük, és kiabálással zavarta a szónok beszédét. Ekkor többen visszaszóltak neki, majd egyikük kiverte a tojásos dobozt a kezéből. Az eset után a rendőrök előállították a jobbikos tüntetőt. Miután még többen összeszólalkoztak egy-két emlékezővel, a rendőrök igazoltatás még két férfit előállítottak.

A Magyar Kommunista Munkáspárt a 62 évvel ezelőtti "felszabadulásra" emlékező, koszorúzással zárult ünnepségének vezérszónoka Vajda János, a párt alelnöke volt.

Április 4-e a rendszerváltás előtt munkaszünet volt, ezen a napon állami ünnepségeken emlékeztek 1945. április 4-ére, "az ország felszabadulására".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását