2024. április 27. - Zita

Etyekwood mellett űrközpont épül

A Talentis Zrt. irányításával létrehozott Talentis csoport az idén 16 milliárd forint összértékű fejlesztést indít a Zsámbéki-medencében - jelentette be Takács Ernő, a holding elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2007. április 4. szerda 14:14 - Hírextra
A Talentis Zrt. és a Bonn Magyarország Kft. szerdán aláírt megállapodásával a Talentis program első projektjeként a holding űripari technológiai- és tesztközpont létrehozását kezdi meg 2007-ben. Az összesen 2,2 milliárd forint értékű beruházással létrehozott központ űrminősítésű berendezések tesztelését és minősítését végzi majd, Európában a legmagasabb szinten - mondta az elnök-vezérigazgató.

A központ összesen 30 hektáron Etyek közigazgatási területén létesül. A megállapodás értelmében a Talentis biztosítja infrastrukturális, ingatlanfejlesztési és uniós pályázati finanszírozási oldalát, a Bonn Magyarország pedig a szakmai-kapcsolati potenciált, a több százmillió forint értékű műszer- és gépparkot, valamint a szakembergárdát.

Somolyi János, a Bonn Hungary Kft. vezetője szerint az űrközpont jövedelmező beruházásnak ígérkezik, éves szinten a tervezett beruházás összegének duplája kerülhet vissza a magyar high-tech kutatás és fejlesztésbe. Az 1991-ben alakult Bonn Hungary Magyarország legnagyobb űripari cége.

A társaság termékeinek túlnyomó részét külföldön értékesíti, éves árbevétele 1,2 milliárd forint. A közel 5 milliárd törzstőkéjű Taneltis csoport 20 évre tervezett programjában 300 projektet kíván megvalósítani, mely akár 50.000 munkahelyet is teremthet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását