2024. május 20. - Bernát, Felícia

Abbász az amerikai képviselőház elnökével tárgyalt

Az izraeli-palesztin béketárgyalások felújításának szolgálatába kívánja állítani Mahmúd Abbász palesztin elnök Ehud Olmert izraeli kormányfővel tervezett rendszeres találkozóit - hangoztatta Abbász az amerikai képviselőház elnökével kedden folytatott megb
2007. április 3. kedd 21:58 - Hírextra
Abbász a ciszjordániai Rámalláhban fogadta Nancy Pelosit, a washingtoni törvényhozás alsóházának demokrata párti elnökét. A megbeszélésen többek között az izraeli-palesztin békefolyamatról, s a március közepén megalakult palesztin nemzeti egységkormányról esett szó - tudatták Abbász környezetéből.

A palesztin elnök közölte vendégével, hogy az izraeli-palesztin béketárgyalások felújításának szolgálatába kívánja állítani az Ehud Olmert izraeli kormányfővel tervezett rendszeres találkozókat - mondta Rafík Huszeini, a palesztin elnök hivatalvezetője. Olmert és Abbász a múlt hónapban, Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter térségbeli látogatásán tett ígéretet arra, hogy kéthetente rendszeresen találkoznak majd.

E megbeszélések időpontját azonban még nem tűzték ki, Olmert pedig nem kíván a végleges békeszerződésről tárgyalni, amíg a palesztinok nem szüntetik be az Izrael elleni rakétatámadásokat és nem engedik szabadon a Gázai övezetben tavaly nyáron elfogott két izraeli katonát. Abbász a keddi megbeszélésen ragaszkodott ahhoz, hogy Izrael fogadja el az arab országok március végi csúcstalálkozóján újra előterjesztett béketervet - közölte Száeb Erekát palesztin főtárgyaló.

Pelosi még kedden továbbutazott közel-keleti körútja következő állomására, Szíriába, ahova személyében évek óta először látogatott magas rangú amerikai tisztségviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását