2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyurcsány Ferenc a sürgősségi osztályon

A váci Jávorszky kórházba látogatott hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, hogy tájékozódjon az egészségügyi reform első tapasztalatairól. A miniszterelnök és kísérete felkereste az intézmény sürgősségi osztályát, ahol naponta mintegy száz beteget kezel
2007. április 2. hétfő 17:36 - Hírextra
Többségük - épp a gyors segítséget igénylő bajok miatt - a szabály szerint mentesül a vizitdíj fizetése alól - közölte az ügyeletes főnővér a vendégekkel. Gyurcsány Ferenc elbeszélgetett néhány beteggel, majd a kórház járóbeteg szakrendelőjét látogatta meg. Az ambulanciát naponta 500-1000 beteg keresi fel. Az információs pontnál úgy tájékoztatták a miniszterelnököt: néhány méltatlankodótól eltekintve a betegek tudomásul veszik, hogy az új rendszer szerint fizetni kell.

Erős András, a kórház igazgatója a kormányfőnek elmondta, hogy a járóbeteg szakrendelésen a vizitdíjból adódó napi bevételt az intézmény működtetésére fordítják, húsz százalékát a kórház dolgozóinak javadalmazására különítik el ösztönzésül.

Az igazgató tájékoztatása szerint az 565 ágyas Jávorszky Kórházban nyolcszázan dolgoznak, közülük 140 az orvos. A kórház fejlesztésére az elmúlt években több mint egymilliárd forintot fordítottak, s előreláthatóan még ez évben megkezdődhet a főépület rekonstrukciója, új műszerek beszerzése. E célra, pályázati úton, összesen 2,7 milliárd forintot igyekeznek elnyerni - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását