2024. április 29. - Péter

Fodor bármilyen posztot választhat

Tegnap délután az ügyvivőkkel együtt találkoztam Fodor Gáborral, ma pedig négyszemközt is alkalmunk lesz beszélnünk - reagált a Nap-keltében Kóka János, az SZDSZ hétvégén megválasztott elnöke arra a kérdésre, miért maradt el kettőjük vasárnapra tervezett
2007. április 2. hétfő 12:38 - Hírextra
Kóka elmondta azt is: felajánlotta Fodornak, válasszon magának párton belül olyan posztot, amit szeretne, és biztos abban, hogy az elnökválasztáson alul maradt párttársa megkapja majd a bizalmat a többiektől. Az új pártelnök egyelőre nem akart személyi kérdéskről beszélni, így azokra a lapértesülésekre sem reagált, hogy Kuncze Gábor távoztával Eörsi Mátyás lehet az új frakcióvezető, mert minderről ma délután adnak majd tájékoztatást - írja a híradó.hu. Arra a kérdésre, hogy megtartja-e tárcavezetői posztját, azt mondta, szerinte az SZDSZ-t erősíti, hogy a párt adja gazdasági minisztert, ez pedig fontosabb annál, hogy így most munkakapcsolat is van a pártelnök és a koprmányfő között. Beszámolt arról is, hogy még a héten leül egyeztetni Gyurcsány Ferencel egyeztetni a koalíciós szerződésről, de hangsúlyozta, az biztosan nem változik meg alapjaiban. A tervekről azt mondta, a legelső megmérettetés a 2009-es európai parlamenti választás lesz, ahol jobb eredményre számítanak, mint korábban, a 2010-es országgyűlési választásokon pedig továbbra is a 10 százalék a cél.

A Hankook-beruházással kapcsolatos esetleges visszaélésékről szóló Magyar Nemzet-cikk kapcsán Kóka János azt mondta, azért támogatták azt a bekötőút-építést, amit egyébként a cégnek kellett volna állnia, mert egy 130 milliárdos beruházás jött Magyarországra Szlovákia helyett, és az állami tulajdonú körforgalom kiépítése eredetileg is a támogatás része volt. Arról, hogy egy "pártközeli" magáncég 1,5 milliárdos nyereséget szerzett volna 3 hónap alatt a dél-koreai cégnek átadott földterületen, Kóka nem nyilatkozott, mint mondta, ez "nem az ő kompetenciája", a lényeg az, hogy Magyarország, és így mindenki nyert e Hankook-beruházáson. Neki gazdasági miniszterként az a dolga, hogy a támogatások útját végigkísérje, a többihez "nincs semmi köze".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását