2024. május 2. - Zsigmond

Amír Perec elengedte a pórázt

Amír Perec izraeli védelmi miniszter felhatalmazta a hadsereget korlátozott műveletek végrehajtására militáns palesztinok ellen a Gázai övezetben, a határ közvetlen közelében - közölték hétfőn védelmi minisztériumi források.
2007. április 2. hétfő 12:32 - Hírextra
A hadsereg kis távolságra hatolhat be a Gázai övezet határtérségébe, akkor, ha másként nem akadályozható meg, hogy militáns palesztinok alagutakat ássanak és robbanószerkezeteket helyezzenek el ott - tették hozzá. Izraeli biztonsági források szerint a Hamász iszlamista mozgalom katonai szárnya ás alagutakat és fejleszti rakétafegyverzetét a térségben esetleges konfrontációra készülve.

Perec parancsa - végrehajtása esetén - az izraeli katonai tevékenység eszkalációját jelezheti, jóllehet Ehud Olmert izraeli miniszterelnök csekélynek mondta annak esélyét, hogy Izrael most bármilyen nagyobb offenzívát indítana a Gázai övezetben, bár teljesen nem is zárta ki azt.

Izrael és a palesztinok novemberben tűzszünetben állapodtak meg a Gázai övezetre vonatkozóan, mégis folytatódtak a térségből kiinduló rakétatámadások a zsidó állam területe ellen. Izrael saját állítása szerint önmérsékletet tanúsít, bár a múlt héten tüzet nyitott egy rakétakilövő osztagra a határkerítés közelében.

A Hamász fegyveres szárnya márciusban bejelentette a tűzszünet érvénybe lépése óta végrehajtott első támadásait, amelyek során megsebesített egy izraeli közhasznú munkást nem messze a határtól, és aknagránátokkal lőtt izraeli katonákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását