2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Fidesz nem akarja módosítani a gyülekezési törvényt

Nem született megegyezés a gyülekezési törvény módosításáról az igazságügyi minisztériumban tartott ötpárti megbeszélésen. A Fidesz nem tartja időszerűnek a törvény módosítást.
2007. március 30. péntek 14:25 - Hírextra
Wiener György szocialista, Gusztos Péter szabad demokrata és Herényi Károly MDF-es képviselő a megbeszélést követően újságíróknak elmondta, szükségesnek tartja a kétharmados törvény módosítását. Balsai István szerint ugyanakkor nem időszerű a gyülekezési jog módosítása, az ötpárti megbeszélésen a fideszes honatya egyedül a rendőrségi törvénynek az azonosító jelzések viselésére vonatkozó kiegészítését támogatta. Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter szerint megoldást kell találni a gyülekezési jog problémájára.

A törvénymódosítás tervezetét várhatóan kormány elé viszik, ott dől el, hogy lesz-e róla parlamenti szavazás. A tervezet tartalmazza többek között az előre be nem jelentett, spontán demonstrációk legalizálását, a permanens tüntetéseknél az időről időre történő hatósági felülvizsgálat lehetőségét, az éjszakai hangos demonstrációk tilalmát, a közegészségügyi és környezetvédelmi szabályok érvényesítését, illetve annak tiltását, hogy a tüntetők eltakarják arcukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását