2024. május 5. - Györgyi

Gyurta összekapta magát

Gyurta Dániel elődöntős, Bodor Richárd viszont nem jutott tovább 200 m mellen a melbourne-i világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.
2007. március 29. csütörtök 10:05 - Hírextra
Az athéni olimpia ezüstérmesének a 100 m mell sosem számított erős számának, azért az ebbben a számban a vasárnapi nyitányon elért 40. helye adott alapot a kételyekre, hogy a 200-on sem lesz majd az igazi. A csütörtöki fellépés aztán a derűlátókat igazolta, hiszen a májusban 18. életévét betöltő Gyurta a selejtezőben 2:12.61 percet - az olimpiai A szinten belül - úszott, amivel ötödikként jutott az esti elődöntőbe, két másodpercen belül legjobbjától, a 2:10.75 perctől, amivel 2004-ben, a görög fővárosban második lett a nyári ötkarikás játékokon.

Az ott aranyérmes japán Kitadzsima Koszuke volt Melbourne-ben a leggyorsabb (2:11.07), amihez vélhetően az is kellett, hogy a világcsúcstartó és címvédő amerikai Brendan Hansen, az itteni 100 m mell friss világbajnoka visszalépjen, a hírek szerint influenza miatt.

Az Európa-bajnoki bronzérmes, 100-on a Rod Laver Arena mobilmedencéjében 26. Bodor Richárd ugyanakkor nem folytathatja az elődöntőben. A pécsi versenyző, aki néhány nap eltéréssel tíz esztendővel idősebb Gyurtánál, 2:12.76-os egyéni csúcsától elmaradva, 2:15.89-cel csak a 29. lett az összesítésben.

"A pekingi olimpiához szükséges szintidőm is megvan, ötödik legjobbként elődöntős vagyok, úgyhogy elégedett lehetek magammal. A végét ugyan kissé elkapkodtam, de reggelről jó egy ilyen idő, amit elértem, s maradt még bennem tartalék" - mondta futama után Gyurta Dániel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását