2024. április 29. - Péter

Sereghajtók vagyunk a banki kapcsolatokban

Az emberek 74 százaléka rendelkezett tavaly valamilyen bankkapcsolattal Magyarországon - derül ki a Gfk piackutató felméréséből. Ez a szám lényegesen kevesebb a nyugat-európai országokban tapasztaltaknál, ott ugyanis csaknem mindenki kapcsolatban áll vala
2007. március 28. szerda 09:50 - Hírextra
De még a keleti országokhoz képest is jelentős lemaradása van a magyaroknak a horvátokhoz és csehekhez képest, ahol az emberek 80-85 százaléka áll kapcsolatban valamelyik pénzintézettel. A felmérés szerint viszont fejlettebb banki kultúrával rendelkezünk mint Lengyelország, Románia vagy Bulgária.Magyarországon a 30 és 40 év közöttiek rendelkeznek leginkább bankkapcsolattal, a 20 év alattiak és a 60 év felettiek pedig legkevésbé. Legtöbben folyószámlát használnak: a felnőttek kétharmada. Érdekes azonban hogy ezzel szemben csak az emberek valamivel több, mint felének van hozzá bankkártyája is.

Míg a banki termékek igénybevételével kapcsolatban Magyarország nemzetközi tekintetben nem áll túl jól, más a helyzet a hitelek terén. Az emberek 22 százaléka vesz igénybe valamilyen hitelt, ez több mint Ausztriában, Csehországban vagy Szlovákiában.

Bár még alacsony az elterjedtsége, de egyre komolyabb ütemben növekszik az elektronikus bankolás. Tavaly már az emberek 7 százaléka élt ezzel a lehetőséggel.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását