2024. május 3. - Tímea, Irma

Bono a napszemüvegét áldozza az alapítványért

Edge, eredeti nevén Davis Evans elárverezteti a gitárját, amely végigkísérte U2-s pályafutásán, hogy segítse azt az alapítványt, amelyet másokkal együtt a Katrina hurrikán következtében New Orleansben elveszett, vagy elpusztult hangszerek pótlására hozott
2007. március 28. szerda 08:20 - Hírextra
A 45 esztendős világhírű gitáros és zeneszerző azért válik meg 1975-ös Gibson Les Pauljától, mert úgy érzi, hogy valami nagyon fontos dologgal kell hozzájárulnia jótékonysági akcióhoz. A U2 másik három tagja is egy-egy kevésbé fontos, de személyes tárgytól válik meg az alapítvány megsegítése érdekében: Adam Clayton egy basszusgitárt ajánlott fel, Larry Mullen egy pár tom-tom dobot, Bono, a frontember pedig egy Emporio Armani márkájú napszemüveget.

" A globalizáció egyik előnye, hogy létrehozott egy nemzetközi zenei közösséget, amelynek, úgy érzem, én is a tagja vagyok. Ezért úgy tűnik, hogy nem egyszerűen mások problémájáról van szó, hanem a mi problémánkról, amit közösen kell megoldani" - mondta Edge.

Edge gitárjáról úgy vélik, hogy 60-80 ezer dollárért kelhet el az árverésen, amelyen 196 rockzenei tárgy kerül kalapács alá. Ezek legérdekesebb darabjaiból vándorkiállítást is rendeznek, amelynek állomásai: Los Angeles, Dublin, London, végül New York, ahol április 21-én a manhattani Hard Rock Caféban lesz az aukció ünnepélyes befejezése. Licitálni interneten és személyesen lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását