2024. május 28. - Emil, Csanád

A pénzügyminiszter nem hagyja annyiban az elvárt adó ügyét

Veres János pénzügyminiszter a kormány korábbi döntésének megfelelően javaslatot visz be az elvárt adóról a kormány szerdai ülésére - mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője.
2007. március 27. kedd 18:46 - Hírextra
A Pénzügyminisztérium szóvivője nem kívánta kommentálni a gazdasági miniszter kijelentését, mindössze annyit mondott: a kormány döntéséről a szerdai ülést követően lesz tájékoztatás. Veres János hétfőn a Magyar Televízió Kereszttűz című műsorában kijelentette: "a kormány szerdán döntést fog hozni arról, hogy milyen formában terjessze az Országgyűlés elé a javaslatot".

A pénzügyminiszter szerint a kormány két héttel ezelőtti szerdai ülésén valamennyi kormánytag egyetértett azzal a javaslattal, amelyet elkezdtek egyeztetni a gazdasági érdekképviseletekkel. Veres János erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szombaton a Liberális Gazdasági Tanács ülését követő sajtótájékoztatón kijelentette: nem támogatja jelenlegi formájában az elvárt adó bevezetésére vonatkozó új javaslatot az SZDSZ, az fölöslegesen növelné a bürokratikus terheket és az abból származó bevétel is elmaradna a várttól.

Veres János kijelentette: "a kormányülésen hozott döntéseink a mérvadóak e tekintetben". Akkor a pénzügyminiszter kifejezte reményét, hogy a kormányzati munka ebben a kérdésben is megállapodással végződik majd. Utalt arra, hogy az elvárt adóból származó bevétel része a konvergencia-programnak, amelynek maradéktalan tejesítését fontosnak tartja, így ha az kiesne, akkor az egyensúly megőrzése érdekében a kiadásokat kellene csökkenteni. Hozzátette: a vállalkozókat képviselő szervezetek közül egyesek írásban is megerősítették az egyeztetéseket követően, hogy jelenlegi formájában támogatják azt a nyilatkozatot, amelyben a vállalkozónak bizonyítania kell, hogy nem képes az adó megfizetésére.

Az egyeztetéseken sokkal keményebb, durvább megoldások is elhangzottak javaslatként - tette hozzá a pénzügyminiszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását