2024. április 29. - Péter

"Románia nem lesz Európa szemétlerakata"

A regisztrációs adó továbbra is érvényben marad, Románia nem lesz Európa szemétlerakata - szögezte le hétfőn a román miniszterelnök. Egy hét évnél idősebb autó esetében a román regisztrációs díj megközelítheti a nyolcezer eurót is, ami már egy vadonatúj D
2007. március 26. hétfő 12:30 - Hírextra
Calin Popescu Tariceanu annak ellenére áll ki a külföldről vásárolt használt autók regisztrációs díjának fenntartása mellett, hogy az Európai Bizottság korábban jelezte: nem fogadható el a román kormány által bevezetett adónem, és felkérte az országot annak módosítására, különben az Európai Bíróság elé viszik az ügyet. Tariceanu érvei szerint azonban a gépkocsik beíratási díja a környezetvédelmi intézkedés mellett egyben több ezer munkahely megőrzését is biztosítja a román gépkocsiiparban. "Romániának nem kell végrehajtania az Unió parancsait ha azok az ország érdekeit sértik." - vélekedett a miniszterelnök.

A regisztrációs díjat az év elején vezette be Bukarest, annak érdekében, hogy ne öntsék el az országot a külföldön vásárolt használt gépkocsik. Egy hét évnél idősebb autó esetében a román regisztrációs díj megközelítheti a nyolcezer eurót is, ami már egy vadonatúj Dacia ára.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását