2024. május 19. - Ivó, Milán

Navracsics elégedett az közvélemény-kutatási adatokkal

A Fidesz frakcióvezetője szerint a közvélemény-kutatási intézetek legfrissebb adatai egyértelműen azt mutatják, hogy politikailag is kezd formálódni az új többség, hiszen közel kétszeresére nőtt a szakadék az MSZP és a Fidesz között.
2007. március 24. szombat 08:27 - Hírextra
"Ez most már nem csak annyit jelent, hogy érdemes figyelembe venni a közvélemény-kutatási adatokat, de egyértelműen tendenciát is mutat" - mondta Navracsics Tibor somogyi megyeszékhelyen, a Kaposvári Polgári Körök évadnyitó rendezvénye előtt. Szerinte az is látszik, hogy a megkérdezettek többsége már Gyurcsány Ferenc távozását kívánja.

Hozzátette: majdnem egyenlő arányban oszlik meg azon vélemények aránya, akik azt mondják, hogy új választást kellene kiírni, illetve akik azt mondják, szakértői kormánynak kellene felállni, amely az összes parlamenti párt támogatását élvezi. "Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a recept, amit mi az új többségnek kínálunk, azoknak az embereknek, akik kiábrándultak a kormányzati politikából, és kiábrándultak Gyurcsány Ferenc hazugságaiból, ők egyre inkább megtalálják a politikai képviseletüket a Fideszben" - mondta.

Navracsics Tibor szerint "az eddigieknél is sokkal erősebben, hangsúlyosabban hívják fel a figyelmet a kormányoldal számára is, hogy a jelenlegi kormányzati politika nem jó irányba vezet (...), hiszen nemcsak a népszerűségi mutatóik csappantak meg erőteljesen, de a lakosság jövőre vonatkozó várakozásai továbbra is tragikusak". A megkérdezettek 84 százaléka úgy gondolja, hogy rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon, és tovább fog súlyosbodni a helyzetük - tette hozzá.

"Ez a Fidesz számára új helyzetet, és új feladatokat is ad" - hangsúlyozta párt parlamenti frakcióvezetője. Utóbbiak közül kiemelte: a hagyományos szavazóik képviselete mellett, "azokkal az emberekkel is szót kell értenünk, az ő ügyüket is képviselni kell, akik egyébként ideológiailag velünk nem értenének egyet (...) viszont elárulták őket Gyurcsány Ferencék".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását