2024. május 22. - Júlia, Rita

Ahtisaari kerüli a "függetlenség" szót

Martti Ahtisaari, az ENSZ koszovói közvetítője szerint Koszovó számára a nemzetközi ellenőrzés melletti függetlenség az egyetlen járható út. A finn politikus "egyelőre bizalmas" zárójelentéséből a párizsi Le Monde című napilap idézett részleteket.
2007. március 20. kedd 16:59 - Hírextra
A lap kiemeli: miután 14 hónapig tartó kényes tárgyalások során Ahtisaari gondosan kerülte a "függetlenség" szót, a zárójelentésben ezt tekinti Koszovó számára az egyetlen járható útnak, nemzetközi ellenőrzés mellett.

A jelentésből kiderül, hogy Ahtisaari szerint nem tartható fenn az 1999 óta ENSZ-égisz alatt működő nemzetközi kormányzás a tartományban, mint ahogyan nem járható út a Szerbiába való visszailleszkedés sem.

Ahtisaari februári, Belgrádnak és Pristinának előterjesztett jelentésében gondosan kerülte a "függetlenség" szót, és az Európai Unió vezette nemzetközi misszió ellenőrzése alatti szuverenitást javasolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását