2024. május 19. - Ivó, Milán

65 halott a szörnyű balesetben!

Hatvanöten haltak meg kedden abban a közúti balesetben, amely a legsúlyosabb ilyen szerencsétlenség volt Guineában, az afrikai ország 1958-ban elnyert függetlensége óta. Gueckedou város közelében egy pótkocsis teherautó egy keskeny hídról egy tóba zuhant.
2007. március 20. kedd 17:12 - Hírextra
A pótkocsis teherautó egy vásárba szállította utasait, többségükben nőket. Az áldozatok közül nyolcan várandósak voltak. A rendőrségi vizsgálat szerint a fából készült, keskeny híd nem bírta el a túlterhelt kamion és a pótkocsi súlyát, ezért megbillent és a jármű a krokodiloktól hemzsegő tóba fordult.

A tömegközlekedés fejletlensége miatt Guineában - csakúgy mint számos más afrikai országban - a teherautósofőrök gyakran vesznek fel utasokat némi pénzért. A járművek így általában túlzsúfoltak, túlterheltek, ráadásul az utak többsége rendkívül elhanyagolt állapotban van, ezért gyakorta fordul elő sok halálos áldozattal járó közúti szerencsétlenség.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását