2024. május 17. - Paszkál

A hazai bíró másképp ítél

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezetője szerint a Bajnokok Ligájában gyengébb bírók vezetik a meccseket, mint a Bundesligában. "Az elmúlt két évben nem volt olyan BL-meccsünk, melyen a közepesnél jobb teljesítményt nyújtottak volna a játékveze
2007. március 18. vasárnap 11:25 - Hírextra
"A Bundesligában sokkal korrektebbek, következetesebbek és felkészültebbek a játékvezetők, mint a Bajnokok Ligájában. A BL-ben akkor is továbbengedik a játékot, amikor hátulról, páros lábbal beleszállnak valakibe, viszont kiállítják azokat a játékosokat, akik a tizenegyes előtt a tizenhatos vonalán egymást arrébb tolva igyekeznek kedvezőbb pozícióba kerülni."

Rummenigge utolsó mondatával a müncheniek Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára utalt, amikor a játékvezető a Bayern átékosát, Mark van Bommelt és a madridi Robinhót azért állította ki második sárga lappal, mert a két futballista a 11-es előtt a tizenhatoson kívül harcolt egymásért a kedvezőbb helyért.

"Ezt a szituációt még a körzeti bajnokságban is úgy oldotta volna meg a játékvezető, hogy a két, már sárga lappal rendelkező kakaskodót utoljára figyelmezteti, hogy kiállítja őket, nem pedig azonnal bezavarja őket az öltözőbe. A madridiak ellen csak azért nem robbant ki tömegverekedés a lefújás után, mert a két csapat játékosai jóban vannak egymással. Ha a játékvezetőn múlt volna, akkor a játékosok agyonverik egymást."

A Bayern München a Real Madrid búcsúztatása után a BL negyeddöntőjében az AC Milannal találkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását