2024. április 29. - Péter

Marad Mayo eltiltása

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta Iban Mayo spanyol országúti kerékpáros kétéves eltiltását, aki a tavalyi Tour de France-on bukott meg EPO használatával.
2008. augusztus 12. kedd 20:50 - Hírextra
A spanyol szövetség még 2007 végén azt közölte, hogy a második teszt szerint a klasszis - akinek mintáját a spanyolok Ausztráliába küldték elemzésre - nem doppingolt. A nemzetközi szövetség (UCI) viszont ragaszkodott az általa elismert franciaországi Chatenay-Malabry laborhoz, amely később megerősítette: Mayo eritropoetint használt.

A Saunier Duval korábbi kerekesét tavaly júliusban a Tour de France-on ellenőrizték, és a Chatenay-Malabryban elvégzett A próba szerint az EPO nevű vérdoppingot használta. A kontrollra Gentben került sor, mert a franciaországi labor éppen akkor zárva volt. A spanyolok agresszív lépései miatt az UCI aztán úgy döntött, hogy a genti labor küldje vissza Chatenay-Malabryba a mintát.
Mayo eltiltása 2007. július 31. óta "ketyeg".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását