2024. április 26. - Ervin

A Fidesz továbbra is kirúgná Gergényit

Továbbra is fenntartja a Fidesz, hogy Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitánynak távoznia kell, nem csak a Kossuth téri kordon miatt - mondta Répássy Róbert szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2007. március 17. szombat 13:36 - Hírextra
 A Fidesz frakcióvetető-helyettese szerint Bene László országos rendőr-főkapitánynak a kordon elbontásáról szóló pénteki döntése nem teszi semmissé az elmúlt öt hónapot, amíg a kordon állt. Az elmúlt két nap eseményeivel kapcsolatban az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: két nap alatt, két győzelmet arattak a szabadságjogokért kiállók. Egyrészt bebizonyosodott, hogy nem kell félni a március 15-i ünneptől, másrészt az emberek visszakapták a jogellenesen elzárt Kossuth teret - mondta. Hozzátette: a rendőrség bírálata sem volt hiábavaló a tavaly őszi események kapcsán, hiszen most már másképp léptek fel a tüntetők ellen.

Az elmúlt öt hónapot, amíg a kordon állt a Kossuth tér körül, nem teszi semmissé az ORFK vezetőjének mostani döntése - mondta Répássy Róbert. A Fidesz továbbra is alkotmányellenesnek tartja a kordon felállítását. Az, hogy hétfőig elbontják a kordont, a felelősséget nem teszi semmissé - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A polgári engedetlenség sem volt hiábavaló - utalt Répássy Róbert a fideszes politikusok korábbi kordonbontó akciójára. Ezzel kapcsolatban elmondta: a bíróság jelenleg a bontásban résztvevő ellenzéki politikusok mentelmi jogának felfüggesztére tesz intézkedéseket, így az eljárás pillanatnyilag fel van függesztve.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását