2022. december 4. - Borbála, Barbara

Szilvásy nem számít komolyabb zavargásra

A rendőrség felkészült a március 15-ére bejelentett események biztosítására, ám az illetékes hatóságoknak tudomásuk van arról, hogy szélsőséges csoportok rendbontásra készülnek a nemzeti ünnepen - mondta Szilvásy György kancelláriaminiszter.
2007. március 14. szerda 17:37 - Hírextra

A politikus ugyanakkor azt is hangsúlyozta: arra biztat mindenkit, hogy nyugodtan és félelem nélkül vegyen részt március 15-e megünneplésében. "Nagyon jelentős rendbontásra nem számítok" - mondta Szilvásy György hozzátéve, hogy a rendőrség kapcsolatban áll a nemzeti ünnepre bejelentett politikai nagygyűlések szervezőivel.

A miniszter megjegyezte: ha a szélsőséges csoportok nem kapnak politikai támogatást a nemzeti ünnepen, akkor nem jelentenek veszélyt. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az illetékes hatóságok komoly "megelőző munkát" folytatnak.

Egy kérdés kapcsán azt is közölte: tudomásuk van arról, hogy vidékről 1.500-5.000 forint közötti fejpénzért hoznának a fővárosba néhány száz olyan demonstrálót, akik a tömegbe elvegyülve provokálnának.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter úgy tájékoztatott, hogy Budapestre március 15-ére 129 rendezvényt jelentettek be. Mint hozzátette, ezek mintegy 10-15 százaléka a nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezés, a többi demonstráció, tüntetés, vagy politikai nagygyűlés. 

A Fidesz bízik a rendőrségben

Senkinek sem kell félnie a Fidesz március 15-i rendezvényén, a párt bízik ugyanis abban, hogy a rendőrség biztosítja a méltó ünneplés feltételeit - így reagált az ellenzéki párt a kancelláriaminiszter szavaira. Szilvásy György a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, hogy nem számít jelentős rendbontásra a nemzeti ünnepen.A Fidesz közleményében úgy fogalmaz, hogy a rend fenntartása a rendőrség feladata, és remélik, hogy a hatóság felnőtt ehhez a feladathoz. Ha igen, nem fog bekövetkezni a "néhány hónappal ezelőtt megtapasztalt botrány, amikor politikai utasítást teljesítve brutális rendőrtámadás ért ártatlan, nemzeti ünnepen megemlékező, békés magyar polgárokat".

A kancelláriaminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón közölte azt is: tudomásuk van arról, hogy szélsőségesek rendbontásra készülnek március 15-én, ám ha azok nem kapnak politikai támogatást a nemzeti ünnepen, akkor a maximum 2000-2500 fősre becsült csoportok nem jelentenek veszélyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását