2024. április 26. - Ervin

A polgármester fia...

Megerősítette Székesfehérvár polgármesterének fia, hogy munkaviszonyban áll az önkormányzat egyik cégével, s munkaviszonya megszűnése esetén jogosult végkielégítésre és a szerződésében meghatározott egyéb juttatásokra.
2010. január 20. szerda 20:39 - HírExtra
Warvasovszky Donát - aki osztályvezetőként jelenleg is a Széphő Zrt.-nél dolgozik - szerdán az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Hírszerző portálon kedden megjelent cikkre reagált.

A portál birtokába jutott dokumentumra hivatkozva azt írta, tavaly márciusban, mielőtt a város közgyűlésében a települést addig irányító MSZP-SZDSZ-frakció felbomlott és fideszes többség alakult ki, módosították a polgármester fiának munkaszerződését.

A cikk megfogalmazása szerint "az ifjabb Warvasovszkynak egy különleges, bár a BKV-s botrányokból ismerősnek tűnő konstrukció szerint változtatták meg a munkaszerződését: az határozott idejű, 2010. december 31-ig szól, és 6 havi, munkaviszonyának megszűnése esetén további 12 havi végkielégítés jár neki."

Orosz István, a Fidesz székesfehérvári szervezetének alelnöke a cikk megjelenését követően közleményt adott ki, javasolva az érintetteknek, hogy hozzák nyilvánosságra a vitatott munkaszerződést.

Warvasovszky Donát a cikkre és a közleményre reagálva, szintén közleményben tudatta: "tekintettel arra, hogy nincs titkolnivalóm, megerősítem a munkaszerződésemmel kapcsolatosan a cikkben közölt információkat".

Azt írta, valóban munkaviszonyban áll a Széphő Zrt.-vel, a munkaviszonya megszűnése után valóban jogosult az említett végkielégítésre, és a szerződésben meghatározott egyéb juttatásokra, "ugyanúgy, mint többéves gyakorlat alapján, a Széphő Zrt. volt és jelenlegi vezetőállású munkavállalói".

A különbség csupán annyi - tette hozzá -, hogy a felső vezetőknek az övénél magasabb a havi bérük, prémiumot is kapnak, "így értelemszerűen a végkielégítésük és a munkaviszonyuk megszűnésének esetére járó egyéb juttatásuk összege is nagyobb."

Warvasovszky Donát szerint nehezen érthető a cikk időzítése, hiszen jelenleg is munkaviszonyban áll, havi fizetést kap a cégnél, amiből következően sem végkielégítésben, sem a munkaviszony megszűnése esetén más pénzbeli juttatásban nem részesült.

Úgy vélte, a cikk időzítése a beindult választási kampányhoz köthető, s nem ő, hanem édesapja, Warvasovszky Tihamér, (MSZP, SZDSZ, Fehérvári Polgárok Egyesülete) a város polgármestere a célpont.

"Ami pedig a cikkben említett BKV-s jelzőt illeti, kijelentem, hogy nem vagyok politikus, sem más közszereplő, én a politikai harctérről szemlélve: Becsületes Kívülálló Vagyok (BKV). Ennyiben - és csakis ennyiben- a BKV-s hivatkozás helytálló és azt vállalom" - olvasható a közleményben.

A Fidesz székesfehérvári városi alelnöke szerdán újabb közleményt juttatott el a sajtóhoz. Orosz István szerint az ügy "a helyi szocialistákon belül hónapok óta folyó belháború része", s valószínűleg a kiszivárogtatót is köztük kell keresni".

Mint írja, az MSZP azzal vádolja hónapok óta Warvasovszky Tihamért és a Fideszt, hogy megállapodás van köztük, most pedig azt, hogy a Fidesz "lejáratja" a városvezetőt. Egyik szocialista állítás sem igaz - teszi hozzá.

Hangsúlyozza: a Fidesz nem köt megállapodást Warvasovszky Tihamérral, "de soha nem fog nemtelen eszközöket használni politikai ellenfeleivel szemben."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását