2024. április 27. - Zita

Gergényi meggyőzte Rogánt

A belváros polgármesterét a budapesti rendőrfőkapitány meggyőzte arról, hogy a rendőrség most felkészültebb, mint amilyen október 23-án volt. A rendőrség és az önkormányzat szolgálata között forródrót létesül arra az esetre, ha a rendőri intézkedések belv
2007. március 13. kedd 11:54 - Hírextra

Békés és nyugodt körülmények között tarthatjuk meg az V. kerületben március 15-re bejelentett több mint száz rendezvényt - közölte Rogán Antal polgármester kedden, a BRFK vezetőjével tartott egyeztető megbeszélése utáni sajtótájékoztatóján. A Belváros fideszes vezetője elmondta: a rendezvények biztosításához óvintézkedésekre van szükség, s emiatt volt indokolt az önkormányzat és a rendőrség közötti egyeztetés. A megállapodás szerint az önkormányzat által már kihelyezett 19 térfigyelő kamera a rendőrségi törvénynek megfelelően fog működni, rögzíti a március 15-én történteket, majd tárolják és idővel megsemmisítik a felvételeket.

Ezenkívül a rendőrség és az önkormányzat szolgálata között forródrót létesül arra az esetre, ha a rendőri intézkedések belvárosiakat érintenének. Az egymás közötti egyeztetések kiterjednek az ünnepek körüli napokban a szemétgyűjtésre, az építőanyagok elszállítására is.

A polgármester aláhúzta: Gergényi Péter tájékoztatta arról, hogy az egyes rendezvények szétválasztására milyen intézkedéseket tettek. Rogán Antal megnyugtatónak nevezte azokat a rendőrség által biztosított feltételeket, amelyek szerint a rendezvények befejezése után a tömeg el tudja hagyni a Belvárost.

Hangsúlyozta: arra kérte a BRFK vezetőjét, hogy a rendőrség ne a békés tüntetők megrendszabályozását, hanem az ünnep biztosítását tekintse feladatának március 15-én, hiszen az ünnepségen részt vevők nem a rendőrség ellenségei. A rendőrség érdeke, feladata a békés ünnepség feltételeinek biztosítása - hangoztatta.

Forrás: Független Hírügynökség, MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását