2024. május 16. - Mózes, Botond

Elhalasztották a bolgár ápolónők újabb perét

A líbiai igazságszolgáltatás még két hetet adott felkészülésre annak az öt bolgár ápolónőnek és egy palesztin orvosnak, akiket februárban ítéltek halálra, líbiai gyermekek szándékos AIDS-fertőzésének vádjával.
2007. március 11. vasárnap 22:28 - Hírextra
A bolgár nővéreket és a palesztin orvost még 1998-ban tartóztatták le, azzal a váddal, hogy a bengázi kórházban, ahol dolgoztak, az AIDS vírusával szándékosan megfertőztek több mint 400 gyereket, akik közül több mint ötvenen azóta meg is haltak a szerzett immunhiányos betegségben. Hosszas bírósági eljárás, majd megismételt per után - a nemzetközi tiltakozás ellenére - három héttel ezelőtt halálra ítélték őket.

Az ítélet indoklásában elsősorban két ápolónő beismerő vallomására hivatkoztak, pedig ők ezt már az első eljárás során visszavonták és azóta is mind a hatan ártatlannak vallják magukat. Azt mondják: a rendőrök mindannyiukat megkínozták, így csikarták ki a beismerő vallomásokat. Most pedig a kínzások miatt jelentették fel a rendőröket, akik viszont rágalmazásért jelentették fel őket.

A tripoli bíróság két héttel elhalasztotta az eredetileg március 11-ére kitűzött tárgyalást, hogy megfelelően fel tudjanak készülni.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását