2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: a Fidesz egy tálból cseresznyézik a szélsőségesekkel

A Fideszt bírálja Nyakó István, az MSZP szóvivője, mert március 15-én Wittner Mária, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője a Jobbik rendezvényén mond beszédet.
2007. március 9. péntek 17:28 - Hírextra
A szocialisták politikusa pénteken azt közölte az MTI-vel: "Wittner Mária és a Fidesz azokkal a szélsőséges nézetekkel vállal közösséget, amelyek jelen voltak a Magyar Televízió ostromakor, az őszi rendbontó tüntetéseken, illetve amelyek folyamatosan jelen vannak a jobboldali sajtó egy részében".

Nyakó István szerint ezzel lelepleződött mind Wittner Mária, mind a Fidesz, mert miközben az ellenzéki párt azt állítja, hogy semmi közük sincs a radikális jobboldalhoz, mégis "ugyanazon a színpadon kérnek szót, ahol korábban szélsőséges és antiszemita megnyilvánulások hangzottak el".

Az MSZP szóvivőjének közleménye ezzel összefüggésben azt is tartalmazza, hogy a Fidesznek el kell döntenie: az alkotmányos rend és a demokrácia szabályai szerint akar politizálni, vagy szövetkezik a szélsőségesekkel, hogy újra hatalomra jusson. Nyakó István kitér arra: a Jobbik rendezvényeire korábban az uszítás és a lázítás volt a jellemző.

Március 15-én a Jobbik Magyarország Mozgalom rendezvényén Wittner Mária mellett Világhy József, a Horthy Miklós Történelmi Társaság elnöke, Franka Tibor, Kerepes polgármestere és Vona Gábor, a Jobbik elnöke mond beszédet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását