2024. április 25. - Márk

Vértelen, dicsőséges ünnepet

Több oktatási szakmai szervezet március 15. méltó megünneplésére szólít fel közös állásfoglalásban. A következő generáció egészséges történelemszemléletének és identitástudatának kialakításában, a magyar történelmi múlt értékeinek felismerésében és tiszte
2007. március 8. csütörtök 14:22 - Hírextra
Ezért felkérnek "minden közéleti személyiséget, jóérzésű és a magyar történelmi múltat tisztelő" állampolgárt - különös tekintettel az iskolaigazgatókra és tanárokra -, hogy politikai pártállásra való tekintet nélkül az idei március 15-én is azt tegyék, amit minden hasonló alkalommal tenniük kell: vagyis "emlékezzenek".

"Elfogadhatatlan, hogy kiemelkedő történelmi ünnepeink a napi aktuálpolitikai küzdelmek áldozatául essenek. 2006. október 23-a óta a politikusok felelőssége még a korábbiaknál is nagyobb" - írják a Történelemtanárok Egylete, a Magyartanárok Egyesülete, a Közoktatás-politikai Tanács, a Magyar Pedagógiai Társaság és a Könyvtárostanárok Egyesülete közleményében.

"Ne engedjük, hogy valamennyiünk közös nemzeti öröksége áldozatul essen a politikai hatalom birtoklása körüli hétköznapi harcoknak, őrizzük meg március 15-ét annak, aminek Petőfi Sándor 1848-ban nevezte: a vértelenül, dicsőségesen kivívott magyar szabadság születésnapjának" - írják felhívásukban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását