2024. április 19. - Emma

Nyakó a hónap hazugságának minősíti Pokorni nyilatkozatát

Pokorni Zoltán fideszes politikus azon kijelentése, amely szerint minisztersége alatt a tárcánál rögzítették a telefonbeszélgetéseket, vagy az évtized legnagyobb botránya, vagy egy felelőtlen politikus hadoválása - mondta Nyakó István.
2007. október 4. csütörtök 14:45 - Hírextra
Az MSZP szóvivője hangsúlyozta: a Büntető törvénykönyv szerint, ha valaki hivatalos személyként jogtalanul kezel személyes adatot, bűntettet követ el.

"A gyanú fennáll, hiszen a miniszternek tudomása volt erről" - tette hozzá Nyakó István arra utalva, hogy Pokorni Zoltán szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: emlékezete szerint minisztersége idején rögzítették és 48 órán keresztül számítógépen tárolták a minisztériumi telefonbeszélgetéseket.

A szocialisták szóvivője úgy vélekedett, a Fidesz alelnökének ez a kijelentése mindenképpen vizsgálatot igényel, és "kísértetiesen hasonlít" az Orbán Viktor által 1998-ban kirobbantott megfigyelési botrányhoz.

Nyakó István sajtótájékoztatóján arról is beszélt, Topolánszky Ákos, a sportminisztérium korábbi helyettes államtitkára egy rádiós és egy televíziós műsorban egyaránt azt állította: nem mondta, hogy Szilvásy György titokminiszter megfenyegette volna.

A szocialista politikus ezzel összefüggésben ugyancsak Pokorni Zoltánt idézte, aki szerint Szilvásy György megfenyegette Topolánszky Ákost.

Ez vagy a hónap legnagyobb fideszes hazugsága, vagy egy felelős politikus ostoba kijelentése - mondta Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását